Töltött kalács

A töltött kalács recept hozzávalói

60 dkg finomliszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 db tojás, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 7 dkg olvasztott vaj

Töltött kalács

Töltött kalács

 

A töltött kalács recept elkészítése

 

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26 x 40 cm-es téglalapra.

Három részre osztjuk, de csak szemre, nem kell elvágni, és a középső részt megkenjük tormával. Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász kerül.

 

A töltött húsvéti kalács receptjét a Limara péksége oldalon olvashatják tovább!

 

Egy másik kalácsreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött kalács
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.