Töltött kalács

Hozzávalók

60 dkg finomliszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 db tojás, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 7 dkg vaj (olvasztott)

 

Töltött kalács

Töltött kalács

 

A töltött kalács készítése

 

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26 x 40 cm-es téglalapra.

Három részre osztjuk, de csak szemre, nem kell elvágni, és a középső részt megkenjük tormával. Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász kerül.

 

A töltött húsvéti kalács receptjét a Limara péksége oldalon olvashatják tovább!

Egy másik kalácsreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött kalács
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.