Töltött sós csigák

A töltött sós csigák recept hozzávalói

3 csomag vajas tészta, 10 dkg gomba, 1 fej hagyma, 8 db tojás, 50 dkg sajt reszelve, 10 db koktélparadicsom, 20 dkg sonka, 10 dkg leveles paraj, 20 dkg juhtúró, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

Töltött sós csigák

Töltött sós csigák

 

A töltött sós csigák recept elkészítése

 

Most olyan kérdésre adunk választ, ami minden egyes vendégeskedés előtt felmerül.  Nyilván akkor, amikor vendégségre van lehetőség.

Tehát: olyan alkalomra ajánljuk ezt a receptet, amikor valami apró finomságra lenne szükség, amit azért jó lenne, ha mégse a boltból hoznánk. Nos, itt a megfejtés. Egyéni, különleges. Igazi meglepetés!

A tésztákat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra. Felverünk 4 db tojást,  és a tésztákat, ecsettel megkenjük. Leveles tésztához aktuális árat itt találnak.

A gombát felszeleteljük, egy serpenyőben megpirítjuk  a finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elfőtte a levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.

A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük. A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra. A sajtot megreszeljük, három részre osztjuk.

Az egyik tésztára ráterítjük a kihűlt parajt, rámorzsoljuk a juhtúrót, és rászórjuk a sajtot. A másik tésztára mehet a paradicsom felezve, a kockázott sonka, pici só és több bors,  no és persze a második rész sajt. A harmadikra kerül a kihűlt gombás tojás, és a maradék sajt.

Mindhármat rolniba tekerjük, és egy éles késsel felszeleteljük. Tenyerünkkel nyomjuk össze, így a töltelék nem fog kijönni belőle.

Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenjük, 200 fokos sütőben, elkezdjük sütni. Ha a tészta elkezdett nőni, mérsékeljük a hőmérsékletet 160-170 fokra. Készre sütjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött sós csigák
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.