Vajas pogácsa

A vajas pogácsa recept hozzávalói

40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 db tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál tejföl, só

Vajas pogácsa

Vajas pogácsa

 

A vajas pogácsa recept elkészítése

 

Vajas pogi, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készül. Igazán egyszerű recept, de persze különleges, hiszen ki ne szeretné a pogácsát? Nézzék meg, és készítsék el így!

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a vajat, a sót és a tejfölt összegyúrjuk az élesztős tejjel. Estére hideg helyen hagyjuk. Vajhoz aktuális árakat itt találnak.

Reggel kinyújtjuk, 20 percenként kétszer-háromszor hajtogatjuk. Kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben lassan sütjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.