Vegyes zöldséges muffin

A vegyes zöldséges muffin recept hozzávalói

  • 15 dkg mexikói zöldségkeverék,
  • 20 dkg finomliszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • fél teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 db tojás,
  • 12 dkg margarin,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • 12 db muffinpapír
Vegyes zöldséges muffin

Vegyes zöldséges muffin

 

 

A vegyes zöldséges muffin recept elkészítése

 

Igen, igen, volt az a korszak, amikor mindenki muffint sütött. Nem olyan nagy baj, hogy lecsengett, mert a konyhára leselkedő legnagyobb veszély az, ha egysíkúvá válik. Még akkor is, ha a muffin, mint olyan, rengeteg módon variálható.

Summa, ez most sós, és jó sok verzió van egyéb muffinokból is, de nem csak azokból itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában. Nézzék meg, készítsék is el így!

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket kiengedjük, sós vízben kicsit pároljuk. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A zöldségkeverékhez aktuális árakat itt találnak.

Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a tojást, a tejet és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőpor és a szódabikarbónát.

Összekeverjük a két tál tartalmát. Végül belekeverjük a mexikói zöldségkeveréket. Vajjal vékonyan kikenjük a szilikonos formát, beleöntjük a tésztát. Kb. 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk!

 

És, ha kedvet kaptak a muffinhoz, itt egy édes verzió!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Vegyes zöldséges muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.