Hideg krémek

Hozzávalók

A sült paprikakrémhez:

1 kg piros kaliforniai paprika, borecet, cukor, só, bors, fél fej vöröshagyma, olívaolaj

 

Hideg krémek

Hideg krémek

 

A hideg krémek elkészítése

 

A kaliforniai paprikát kicsumázom és félbevágom. 220 fokos sütőben addig sütöm a míg a héja el nem kezd feketedni. Amikor megfeketedett, akkor hirtelen lehűtöm jeges vízben. A bőrét lehúzom és lecsepegtetem. Turmixgépbe teszem. Hozzáadom a finomra vágott hagymát, borecetet, cukrot, sót, borsot és olívaolajat. Leturmixolom és hagyom kihűlni.

Hozzávalók az avokádó krémhez:

6 db érett avokádó, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl joghurt, 1 mokkáskanál méz, fél citrom, só

Az avokádókat héjától és magjától megfosztom. Kissé összeaprítom, és turmixgépbe helyezem. Hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, sót, a zúzott fokhagymát, a joghurtot, a mézet és egy pár csepp citromlevet. Alaposan leturmixolom.

Hozzávalók a tonhalkrémhez:

30 dkg tonhalkonzerv, fél  fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál vaj, 3 evőkanál majonéz, só, petrezselyem, 1 db citrom

A vöröshagymát finomra vágom. Keverőtálba helyezem. Hozzáadom a mustárt a szobahőmérsékletű vajat, a majonézt, és a lecsepegtetett tonhalat. Kevés vágott petrezselymet és egy csepp citromlevet teszek bele. Villával szépen összedolgozom.

Ha már szendvics, itt is találnak egy remek ajánlatot!

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg krémek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.