Juhsajtburger balzsamecetes fügével

Hozzávalók, juhsajtburger balzsamecetes fügével

  • 10 dkg áztatott füge (cukorba, vörösborba, balzsamecetbe, valamint feketeribizli lekvárba áztassuk be) A zsemle lehet különleges, netalántán házi sütésű, pl. rozmaring, dió ízesítésű

A töltelékhez:

  • 30 dkg juhsajt,
  • 8 szelet sonka,
  • méz,
  • 1 db jégsaláta,
  • 1 teáskanál fenyőmag
Juhsajtburger balzsamecetes fügével

Juhsajtburger balzsamecetes fügével

 

A juhsajtburger balzsamecetes fügével recept elkészítése

 

Otthoni burgerezőknek ajánlott recept. Oké, jó móka egy zsúfolt gyorsétteremben hamburgerért sorbanállni, de gondoltunk azokra is, akik ezt nem feltétlen szeretik. Juhsajtburgerre fel!

A zsemlét kettévágjuk, megpirítjuk. A fenyőmagot a serpenyőben szintén megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott jégsalátát, majd átpörgetjük.

A jégsalátát a pirított zsemle alsó részére tesszük, jöhetnek rá a juh-sajtszeletek, majd fölé helyezzük a beáztatott fügét. A következő réteg ismét a jégsaláta, legfelülre kerül a sonka, amit előtte szintén megpirítottunk egy kicsit. Juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

Következhet a zsemle felső része. A tálalásnál ezt a felső ’kalapot’ nyugodtan csúsztassuk félre egy kicsit. Kiválóan illik hozzá egy jóféle muscat ottonel, próbálják ki!

Ha viszont egy gyorsan elkészíthető desszertre vágynak inkább, készítsenek csokoládé és szőlőjégkrémből készítettünk kelyhet - mondjuk így:

Csokoládé-szőlőjégkrém kehely

Csokoládé-szőlőjégkrém kehely

Itt találnak egy más típusú burgerreceptet!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Juhsajtburger balzsamecetes fügével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.