Szardíniás szendvics, magos mustárral

Hozzávalók a szardíniás szendvicshez, magos mustárral

  • 30 dkg szardínia,
  • 1 db padlizsán,
  • 4 db burgonya,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 evőkanál mustár (magos),
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db citrom

Így készítsék el a szardíniás szendvicset, magos mustárral

 

A padlizsánokat karikára vágjuk és besózzuk, majd állni hagyjuk kb. 10 percig. A főtt burgonyát és a paradicsomot természetesen szintén karikára vágjuk, utána sózzuk, borsozzuk, és egy kevés kakukkfűvel megszórjuk.

Ezután a padlizsánt, a burgonyát és a paradicsomot a szardínia zsiradékában megpirítjuk, majd egymásra tesszük sorba: egy padlizsán, egy burgonya, egy paradicsom, egy szardínia. A szendvicseket 160 fokos sütőben 4-5 perc alatt megsütjük.

A kész szendvicseket egy tálon ízlésesen elrendezzük, citrommal, pirítóssal és hideg mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.