Báránygerinc capris tésztán tálalva

A báránygerinc capris tésztán tálalva recept hozzávalói

  • 80 dkg csontos báránygerinc,
  • 10 dkg bacon,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 evőkanál parmezán sajt,
  • 30 dkg tészta,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 db lilahagyma,
  • cukor,
  • 1 dl citromlé,
  • só,
  • bors,
  • tárkony,
  • szegfűbors,
  • 2 dl vörösbor,
  • fokhagyma,
  • 1 db hagyma,
  • capribogyó
Báránygerinc capris tésztán tálalva

Báránygerinc capris tésztán tálalva

 

A báránygerinc capris tésztán tálalva recept elkészítése

 

Arra nagyon figyeljünk, hogy a bárány esetében a pác kiemelten fontos, valamint az idő is, amit a pácnak hagynunk kell, hogy dolgozzon. Ha mindez megvan, bele lehet vágni a receptbe, no meg a bárányba is. Nézzék meg, készítsék is el így!

Az elkészítés előtt a húst 24 órával a felsorolt alapanyagokkal pácoljuk. A bacon szalonnát szeletekre vágjuk megpirítjuk, és a zsírján elkezdjük sütni a gerincet.

Közben a padlizsánt karikára szeljük, besózzuk. Mikor már majdnem kész a húsunk, mellé téve megsütjük a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot. A bárányhús aktuális árát itt találja. A tésztánkat kifőzzük.

A lilahagymát apróra szeljük lepirítjuk a többi alapanyagunkkal, összeforraljuk, s a tésztával összeforgatjuk. Ez lesz a köretünk. A páclevet a sült zsírjával kiforraljuk, és ezt tesszük a húsunk alá. A báránygerinc mellé tesszük a zöldségeket sorban, és parmezánnal meghintjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Báránygerinc capris tésztán tálalva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.