Bazsalikomos, pulykás töltött tészta

A bazsalikomos, pulykás töltött tészta hozzávalói

40 db conchiglioni (kagylótészta), 70 dkg darált pulykamell filé, 1 db tojás, só, frissen őrölt bors, 1 kiskanál fűszerpaprika, 3 szál zöldhagyma, 2 szál friss bazsalikom, 10 dkg mozzarella sajt,  5 dkg vaj

Bazsalikomos, pulykás töltött tészta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bazsalikomos, pulykás töltött tészta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A bazsalikomos, pulykás töltött tészta recept elkészítése

 

A durum kagylótészta egyik óriási előnye, hogy könnyedén lehet tölteni, erre (is) találták ki. Sok receptünk van hozzá, ez az egyik kedvencünk. Egyszerű, gyors, finom. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A conchiglionit forró, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a pulykahúsos tölteléket. A conchiglionihoz aktuális árat itt találnak.

A darált pulykahúst keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, valamint a vékony karikákra szeletelt zöldhagymát és az aprított bazsalikomot. Ezt a húsos tölteléket jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a reszelt mozzarella sajtot is. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak. Ha nem szeretnének vesződni a darálással, használhatnak darált pulyka alsócombot is, annak itt az ára.

Amint a conhiglioni fogkeményre főtt, leszűrjük. Egyenként megtöltjük őket a bazsalikomos pulykahússal, majd vajjal kikent tepsibe helyezzük. Szorosan tegyük egymás mellé a töltött kagylótésztát, és mehet is a sütőbe. 180 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk, és friss bazsalikommal díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni tésztás receptek között (van köztük több kagylótésztás is!), itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül!

 

No és persze, ahogy szoktuk, egy halreceptet becsempészünk mindenhová, mert halat enni, halat készíteni jó! Nézzék csak meg!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos, pulykás töltött tészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.