Carbonara farfalle, persze kicsit másképpen

Hozzávalók, carbonara farfalle, persze kicsit másképpen

25 dkg szeletelt bacon
15 dkg gomba
1 fej hagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 köteg petrezselyem
5 dl tejszín
10 dkg vaj
4 db tojás sárgája
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl olívaolaj
50 dkg tészta

szerecsendió
őrölt fekete bors

 

Carbonara farfalle, persze kicsit másképpen

Carbonara farfalle, persze kicsit másképpen

 

A carbonara farfalle, persze kicsit másképpen recept elkészítése

 

A csíkokra vágott bacont az olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd erős tűzön elfőzzük a gomba levét. Ezután a tejszínt kikeverjük a tojás sárgájával.

Közben a tésztát, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A meleg tésztát a raguval összekeverjük, ráöntjük a tojásos tejszínt, kellő sűrűségig melegítjük, majd beletesszük a vajat. Ekkor már nem melegítjük tovább, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel. A farfalléhoz aktuális árat itt találnak.

Tálalás után reszelt parmezánnal megbolondítjuk. Ne feledjék: gyakorlatilag egy tésztafőzésnyi idő kell hozzá!

Egy másik parmezános receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Carbonara farfalle, persze kicsit másképpen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.