Citromfüves pulykamell pennével

A citromfüves pulykamell pennével recept hozzávalói

60 dkg pulykamell, olívaolaj, só, 1 csomag újhagyma, citromfű, 1 db citrom, fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 2 dl tejszín, 40 dkg tollhegytészta, avagy penne

Citromfüves pulykamell pennével

Citromfüves pulykamell pennével

 

A citromfüves pulykamell pennével recept elkészítése

 

A szokásos egyszerű tésztarecept következik a Mit főzzünk ma? konyhájából. A különlegesség ezúttal a citromfű és a citrom, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! A citromfüvet mi most elsődlegesen az íze miatt választottuk fűszerként ehhez az ételhez, amúgy egyébként rengeteg egyéb előnye is, ezekről részletesen itt olvashatnak.

És, ahogyan egy jó tésztás recept kezdődik, mert van, ami nem változik. A pennét a szokott módon, fogkeményre kifőzzük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Közben az újhagymát felkarikázzuk, felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a csíkokra vágott pulykát. Amikor a pulyka már félig megpirult, akkor adjuk hozzá a hagymát. Arra ügyeljenek, hogy a pulykamell ne száradjon ki, nem tesz jót neki!

Ezután jöhet a citromlé, majd a tejszín, végül pedig a tésztát adjuk hozzá. Így együtt összepörgetjük, végül pedig  tálalásnál citrommal díszítjük. Egyszerű, gyors recept a hétköznapokra!

 

Itt találnak egy más jellegű tollhegytésztás receptet, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Citromfüves pulykamell pennével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.