Csirkés makaróni

Hozzávalók

4 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, negyed fej zellergumó, 15 dkg roppanósra főzött bab (fehér), só, bors (őrölt), 2 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg makaróni tészta

 

Egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókból készül ez az étel, de a biztonság kedvéért jelezzük az árakat. Csak a biztonság kedvéért:).

Forró olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk, a 2 x 2 centis kockákra vágott csirkemellet, a szintén kockákra darabolt sárgarépát, zellergumót és a roppanósra főtt fehérbabot.

5-6 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje kb. 5 ujjnyi magasan. Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor felforr, letakarjuk egy fedővel, és takarék tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beleszórjuk a 3-4 centis darabokra tördelt makarónit, és letakarva készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, és az aprított petrezselymet.

Forrón kínáljuk.

Itt ajánlunk a figyelmükbe egy másik tésztás receptet, nézzék meg ezt is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkés makaróni
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.