Csirkés makaróni

Hozzávalók, csirkés makaróni

4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg csirkemell
2 szál sárgarépa
negyed fej zellergumó
15 dkg roppanósra főzött fehér bab

őrölt bors
2 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
15 dkg makaróni tészta

 

Csirkés makaróni, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Csirkés makaróni, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A csirkés makaróni elkészítése

 

Egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókból készül ez az étel, de a biztonság kedvéért jelezzük az árakat. Csak a biztonság kedvéért:).

Forró olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk, a 2 x 2 centis kockákra vágott csirkemellet, a szintén kockákra darabolt sárgarépát, zellergumót és a roppanósra főtt fehérbabot.

5-6 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje kb. 5 ujjnyi magasan. Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor felforr, letakarjuk egy fedővel, és takarék tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beleszórjuk a 3-4 centis darabokra tördelt makarónit, és letakarva készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, és az aprított petrezselymet. Forrón kínáljuk.

Itt ajánlunk a figyelmükbe egy másik tésztás receptet, nézzék meg ezt is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkés makaróni
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.