Egyszerű babos tészta

Az egyszerű babos tészta recept hozzávalói

  • 25 dkg szárazbab,
  • 5 dkg vaj,
  • zsír vagy olaj,
  • só,
  • bors,
  • 40-50 dkg szélesmetélt
Egyszerű babos tészta

Egyszerű babos tészta

 

Az egyszerű babos tészta recept elkészítése

 

A nehezebb ételek közé tartozik, vitathatatlan, ellenben jó. Persze célszerű a babot is minél változatosabban készíteni, ehhez adunk most egy receptet. Nézzenek rá, készítsék el!

A babot puhára főzzük. A legjobb ha bablevesnek kezdjük elkészíteni, és mielőtt bele tennénk a zöldségeket, kivesszük a részünket. Sokkal ízletesebb így. Még forrón áttörjük, és a felhevített zsiradékon sóval, kevés borssal lepirítjuk.

A szélesmetéltet vagy gyufatésztánkat kifőzzük, leszűrjük, és a babhoz keverjük. Tálaláskor csípős savanyúságot, csalamádét kínáljunk. Javasolt adagonként, serpenyőben ropogósra pirítani. A szélesmetélthez aktuális árat itt találnak.

 

Egy másfajta babos receptet itt tudnak megnézni!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű babos tészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.