Az egyszerű babos tészta recept hozzávalói
- 25 dkg szárazbab,
- 5 dkg vaj,
- zsír vagy olaj,
- só,
- bors,
- 40-50 dkg szélesmetélt
Egyszerű babos tészta
Az egyszerű babos tészta recept elkészítése
A nehezebb ételek közé tartozik, vitathatatlan, ellenben jó. Persze célszerű a babot is minél változatosabban készíteni, ehhez adunk most egy receptet. Nézzenek rá, készítsék el!
A babot puhára főzzük. A legjobb ha bablevesnek kezdjük elkészíteni, és mielőtt bele tennénk a zöldségeket, kivesszük a részünket. Sokkal ízletesebb így. Még forrón áttörjük, és a felhevített zsiradékon sóval, kevés borssal lepirítjuk.
A szélesmetéltet vagy gyufatésztánkat kifőzzük, leszűrjük, és a babhoz keverjük. Tálaláskor csípős savanyúságot, csalamádét kínáljunk. Javasolt adagonként, serpenyőben ropogósra pirítani. A szélesmetélthez aktuális árat itt találnak.
Egy másfajta babos receptet itt tudnak megnézni!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!