Egyszerű babos tészta

Az egyszerű babos tészta recept hozzávalói

  • 25 dkg szárazbab,
  • 5 dkg vaj,
  • zsír vagy olaj,
  • só,
  • bors,
  • 40-50 dkg szélesmetélt
Egyszerű babos tészta

Egyszerű babos tészta

 

Az egyszerű babos tészta recept elkészítése

 

A nehezebb ételek közé tartozik, vitathatatlan, ellenben jó. Persze célszerű a babot is minél változatosabban készíteni, ehhez adunk most egy receptet. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy a babot puhára főzzük. A legjobb egyébként, ha bablevesnek kezdjük elkészíteni, és mielőtt bele tennénk a zöldségeket, kivesszük a részünket. Sokkal ízletesebb így. Még forrón áttörjük, és a felhevített zsiradékon sóval, kevés borssal lepirítjuk.

A szélesmetéltet vagy gyufatésztánkat kifőzzük, leszűrjük, és a babhoz keverjük. Tálaláskor csípős savanyúságot, csalamádét kínáljunk. Javasolt adagonként, serpenyőben ropogósra pirítani. A szélesmetélthez aktuális árat itt találnak.

 

Egy másfajta babos receptet itt tudnak megnézni!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.