Egyszerű babos tészta

Hozzávalók, egyszerű babos tészta

  • 25 dkg szárazbab,
  • 5 dkg vaj,
  • zsír vagy olaj,
  • só,
  • bors,
  • 40-50 dkg szélesmetélt

 

Egyszerű babos tészta

Egyszerű babos tészta

 

Az egyszerű babos tészta recept elkészítése

 

A nehezebb ételek közé tartozik, vitathatatlan, ellenben jó. Persze célszerű a babot is minél változatosabban készíteni, ehhez adunk most egy receptet. Nézzenek rá, készítsék el!

A babot puhára főzzük. A legjobb ha bablevesnek kezdjük elkészíteni, és mielőtt bele tennénk a zöldségeket, kivesszük a részünket. Sokkal ízletesebb így. Még forrón áttörjük, és a felhevített zsiradékon sóval, kevés borssal lepirítjuk.

A szélesmetéltet vagy gyufatésztánkat kifőzzük, leszűrjük, és a babhoz keverjük. Tálaláskor csípős savanyúságot, csalamádét kínáljunk. Javasolt adagonként, serpenyőben ropogósra pirítani. A szélesmetélthez aktuális árat itt találnak.

Nézzen körül nálunk, a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt, és válogasson az Önnek tetsző receptek közül. Amelyik nagyon megtetszik, készítse is el! És ne felejtsen el holnap is benézni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű babos tészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.