Egyszerű káposztás lángos

Hozzávalók, egyszerű káposztás lángos

  • 50 dkg liszt,
  • só,
  • bors,
  • 3 db cukor,
  • 2 dl tej,
  • olaj,
  • 8 dkg főtt burgonya,
  • 10 dkg káposzta

 

Egyszerű káposztás lángos

Egyszerű káposztás lángos

 

Az egyszerű káposztás lángos elkészítése

 

Először az élesztőt kell felfuttatni. Régen ezt langyos tejjel tették, most egy praktikát mutatok meg önöknek: tegyünk cukrot az élesztőre, keverjük meg, sűrű, folyós lesz. A langyos cukros tejet öntsük hozzá. Intenzív, gyors kelesztést hajtottunk végre. Egy kevés főtt krumplit is teszünk hozzá.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, így adjuk az élesztős, cukros tejhez. Mindezt jól kidolgozzuk, hogy az edény falától elváljon, s levegős legyen, formázható, kemény állományú tésztát kell kapnunk. Kelesztjük.

A tészta felét lisztezett deszkára tesszük, kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, háromszög és rombusz alakúra vágjuk. Forró olajban kisütjük. Fokhagymás  tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

A tészta másik feléből készül a megígért káposztás lángos. Olajban reszelt káposztát pirítunk, sóval, borssal ízesítjük, kevés köménymagot is tehetünk hozzá, pici ecettel lepároljuk. Szintén kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük.

További káposztás recept-javaslatunk itt.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű káposztás lángos
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.