Egyszerű lazacragu, tésztán tálalva

Hozzávalók, egyszerű lazacragu, tésztán tálalva

  • 40 dkg lazacfilé,
  • 30 dkg zöldborsó,
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • sáfrány,
  • petrezselyem,
  • 1 db citrom,
  • 40 dkg penne

 

Egyszerű lazacragu, tésztán tálalva

Egyszerű lazacragu, tésztán tálalva

 

Az egyszerű lazacragu, tésztán tálalva recept elkészítése

 

Mai lazacrecept: a jelszó most az egyszerűség. Egyszerű tésztás-halas recept, ez volt a cél. Az apró trükk persze ebben is benne van, nézzék meg, mi is az:).

A tészta főzővizében megfőzzük a borsót, kiszedjük, majd ugyanebben a vízben megfőzzük a tésztát. A lazacfilét nagyobb kockákra felvágjuk. Olajon hagymát pirítunk, erre kerül rá a lazac. A cukkinit is kockára vágjuk fel, nem kell meghámozni, csak a két végét kell levágni. Beletesszük a serpenyőbe, és sózzuk, borsozzuk.

Sáfránnyal ízesítjük még, arra azonban  vigyáznunk kell, hogy a sáfrány nagyon intenzív fűszer – figyeljenek oda! Ráöntjük a tejszínt, majd hideg vajjal sűrítjük. Az igazat megvallva, jobban szeretem az ételeket hideg vajjal sűríteni, mint liszttel – egészen más, friss ízt kapnak tőle. A sáfrányhoz aktuális árat itt találnak.

A lazacragut a zöldborsós tésztára tálaljuk, és természetesen citrommal díszítjük.

Ha szeretnének még halas, esetleg, rákos, kagylós receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, és jöjjenek vissza holnap is! Várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű lazacragu, tésztán tálalva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.