Egyszerű sonkás penne

Az egyszerű sonkás penne recept hozzávalói

20 dkg füstölt sonka, 3 evőkanál liszt, bazsalikom, 5 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg vaj, 2,5 dl tej, petrezselyem

Egyszerű sonkás penne

Egyszerű sonkás penne

 

Az egyszerű sonkás penne recept elkészítése

 

Nem, a jó tésztás receptet nem lehet elrontani. Ráadásul igen sokféleképpen lehet variálni, aki böngészi a Mit főzzünk ma? tésztaoldalát, láthatja is. Itt egy újabb verzió. nézzék meg, készítsék el!

A pennetésztát forrásban lévő sós vízben félkészre főzzük. A vajat egy lábosban felmelegítjük, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott füstölt sonkát, valamint provence-i fűszert, sót, lisztet és a tejet. Az egészet felforraljuk,  egy gerezd fokhagymát összezúzva beleteszünk.

A pennét hozzákeverjük. A pannónia sajttal megreszeljük a tetejét, és ezzel is összekeverjük, majd kis teflonformákba tesszük, és a tetejére trappista sajtot reszelünk. Sütőbe tesszük annyi időre, amíg a sajt rásül a tetejére. A tollhegytésztához aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben olajat melegítünk. A megmaradt fokhagymát összezúzzuk, és lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomkockát, a vágott petrezselymet és a bazsalikomot, megsózzuk. A besütött tésztával tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

További pennés receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkával besütött penne
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.