Egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka

Hozzávalók, egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka

  • 50 dkg spagetti,
  • 20 dkg paradicsom,
  • kapribogyó,
  • fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • olívaolaj,
  • bazsalikom,
  • gézlapok,
  • 1 liter tej,
  • 2-3 evőkanál ecet

 

Egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka recept elkészítése

 

A spagettit már előre kifőztük, most csak fel kell forrósítani. Picit  még megsózzuk, borsozzuk. Nem lustaságból tettünk így, de arra gondoltunk, hogy tésztát kifőzni mindenki tud.

No de friss sajtot készíteni? A tejet felforraljuk, közben a paradicsomraguhoz előkészülünk. Feldaraboljuk a paradicsomot, beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a bazsalikomot, olívaolajjal meglocsoljuk.

Amikor a tej eléri a forráspontját, hozzáadjuk az ecetet, már kész is van. Nem szabad sokáig hagyni, mert akkor kemény lesz. Leszűrjük. Azt is el kell mondanunk, hogy minél nagyobb zsírtalmú tejből készítik, annál finomabb lesz a sajt.

Amikor kihűl, akkor kicsomagoljuk a gézből és nagyobb kockákra vágjuk. Tálalásnál alul spagetti, rá a ragu, majd a sajt. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, színes borssal megszórjuk. Bazsalikomlevéllel díszítjük.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Egyszerű spagetti, plusz a sajtkészítés titka
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.