Egyszerű zöldséges penne

Az egyszerű zöldséges penne recept hozzávalói

50 dkg tollhegytészta, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 1 db zellergumó, 20 dkg brokkolirózsa, 20 dkg gomba

Egyszerű zöldséges penne

Egyszerű zöldséges penne

 

Az egyszerű zöldséges penne recept elkészítése

 

Az az igazság, hogy egyszerű, gyors tésztás receptből nem lehet eleget adni. Oka az időhiány is, persze, de ne fogjunk mindent erre, mivel egy jó tésztaétel az bizony jó, ennyire egyszerű. Nézzék meg ezt a variációt is, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a tollhegytésztát, azaz a pennét a szokott módon fogkeményre kifőzzük, majd félretesszük.

Arra mindig figyeljünk, hogy mint minden konyhai folyamatnak, így a tésztafőzésnek is megvannak a maga kulisszatitkai. Tehát: a tészta akkor sikerül tökéletesen, ha elegendő vízben főzzük. Ha túl kicsi az edény, és nem elegendő a víz, akkor a tészta ragacsos lesz. A tollhegytésztához aktuális árat itt találnak. Plusz a jelszó, tudják, al dente, azaz fogkeményre!

Közben egy serpenyőben az ezúttal apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzátesszük a finomra vágott sárgarépát, zellert, brokkolit, gombát. Végül lepirítjuk az egészet, arra nagyon figyelve, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

Mindezek után hozzákeverjük a tollhegytésztát, majd tejszínnel felönjük, összeforraljuk, ha szükséges, akkor utána ízesítünk. A végén finomra vágott petrezselymet hintünk rá, a tetejére pedig reszelt sajtot teszünk.

Aki kifejezetten szükségét érzi, kiegészítheti csirkecsíkkal, de a recept anélkül is tökéletes.

 

Nézzenek meg egy másik pennés receptet is, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.