Egyszerű zöldséges penne

Az egyszerű zöldséges penne recept hozzávalói

50 dkg tollhegytészta, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 1 db zellergumó, 20 dkg brokkolirózsa, 20 dkg gomba

Egyszerű zöldséges penne

Egyszerű zöldséges penne

 

Az egyszerű zöldséges penne recept elkészítése

 

Az az igazság, hogy egyszerű, gyors tésztás receptből nem lehet eleget adni. Oka az időhiány is, persze, de ne fogjunk mindent erre, mivel egy jó tésztaétel az bizony jó, ennyire egyszerű. Nézzék meg ezt a variációt is, és próbálják ki!

A tollhegytésztát, azaz a pennét kifőzzük, félretesszük. A tészta akkor sikerül tökéletesen, ha elegendő vízben főzzük. Ha túl kicsi az edény, és nem elegendő a víz, akkor a tészta ragacsos lesz. A tollhegytésztához aktuális árat itt találnak. Plusz a jelszó, tudják, al dente, azaz fogkeményre!

Serpenyőben apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, hozzáteszünk finomra vágott sárgarépát, zellert, brokkolit, gombát, majd lepirítjuk az egészet úgy, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

Hozzákeverjük a tollhegytésztát, tejszínnel felönjük, összeforraljuk, utánízesítjük. Finomra vágott petrezselymet hintünk rá, tetejére reszelt sajtot teszünk.

Aki kifejezetten szükségét érzi, kiegészítheti csirkecsíkkal, de a recept anélkül is tökéletes.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű zöldséges penne
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.