Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

A füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel recept hozzávalói

60 dkg füstölt marhanyelv, 30 dkg lebbencstészta, só, bors, étolaj, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, húsalaplé, 10 dkg zöldborsó

Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel

 

A füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel recept elkészítése

 

Szó, mi szó, a marhanyelv masszív dolog, ellenben nagyon finom. Úgy kalkuláljunk, akkor készítsük, amikor van rá sansz, hogy ledolgozzuk a bőséges táplálékot! Nekünk sikerült:). Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Amikor a konyhai munkafolyamatok szépen rendben zajlanak: a lebbencstésztát már tegnap elkészítettem. Egyszerű, mégis csodás dolog, tehát, tojást, lisztet kevés vízzel összegyúrunk, kinyújtjuk, megszárítjuk, amikor megszáradt összetörjük.

A marhanyelvet szintén főzzük meg előre, akár a lebbencs készítése alatt. A lebbencstésztát lepirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, végül a zöldborsót. A marhanyelvhez aktuális árat itt találnak.

Felöntjük alaplével, hogy abszolút passzoljanak az ízek, mi a Mit főzzünk ma? műsorában a marhanyelv alaplevét használtuk fel. Arra figyeljünk, hogy amikor a folyadék elpárolog, mindig  fel kell önteni. Puhára főzzük., kb 6-8 perc főzési időre lesz szükségünk.

Tálaláskor a marhanyelvet felszeleteljük, rátesszük a zöldséges lebbencsre, a levével még egy kicsit meglocsoljuk, tormát, mustárt adunk mellé.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Füstölt marhanyelv zöldséges lebbenccsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.