Garnélás ruccolás spagetti

Hozzávalók, garnélás ruccolás spagetti

  • 50 dkg spagetti,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 db chilipaprika,
  • 50 dkg, megtisztított rák (garnéla),
  • 1 dl bor (fehér),
  • 8 db paradicsom,
  • citromlé,
  • 10 dkg ruccola,
  • só,
  • bors,
  • olaj (olíva),
  • 1 db citrom

 

Garnélás ruccolás spagetti

Garnélás ruccolás spagetti

 

A garnélás ruccolás spagetti recept elkészítése

 

Egyszerű, gyors tészta, persze van benne különlegesség, jelen esetben a rák. Nagyjából hozza a "tésztafőzésnyi idő"-szabványt:).

A spagettit lobogó, sós vízben főzzük meg, annyi ideig, amennyi a csomagoláson szerepel. Ezalatt a felhevített olajba rakjuk bele a chilit és a zúzott fokhagymát, majd amikor a fokhagyma elkezd hevülni, rakjuk bele a rákokat. Sózzuk meg, pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a bort. Tegyük bele az apró kockára vágott paradicsomot, és borsozzuk. A rákhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután adjuk hozzá a leszűrt tésztát, csavarjuk rá a citromlevet, majd tegyük bele a ruccola felét, és forraljuk össze. Halmozzuk egy tányérra, szórjuk meg a citrom héjával és a maradék ruccolával!

Sok-sok tésztás receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak, ha kedvük lenne keresgélni. Reméljük, nem csak keresni fognak, hanem el is készítik a kiválasztott receptet! Ma is, holnap is - mert holnap is várjuk vissza!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Garnélás ruccolás spaghetti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.