Gazdag pásztortarhonya

Hozzávalók, gazdag pásztortarhonya

40 dkg tarhonya,
4-5 szál angolzeller,
5-6 db közepes burgonya,
3 fej vöröshagyma,
só,
bors,
1 kávéskanál fűszerpaprika,
15 dkg húsos, füstölt szalonna,
1 paprika,
1 paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
20 dkg szárazkolbász (lehet csípős is)

 

Gazdag pásztortarhonya

Gazdag pásztortarhonya

 

A gazdag pásztortarhonya elkészítése

 

A húsos szalonnát kockára vágom, üvegesre pirítom, hozzáadom a tarhonyát és addig kevergetem, amíg aranysárga színű nem lesz. Ebben az állapotában a finomra vágott vöröshagymát megdinsztelem. Ízesítem sóval, kevés borssal, tört fokhagymával, elkeverem benne a fűszerpaprikát és felengedem forró vízzel.

Felforralom, utána hozzáadom a kockára vágott burgonyát, zellert és a vastagabb karikára vágott kolbászt, majd az utolsó pillanatban a kockára vágott paprikával és paradicsommal gazdagítjuk. Fedő alatt készre pároljuk. Házi kolbászhoz aktuális árakat itt találnak!

Önálló ételként is fogyaszthatjuk, illetve kitűnő körete lehet pörköltöknek is. Ebben az esetben kolbász nélkül készítsék. Feltétlenül kínáljanak hozzá valamilyen csípős savanyúságot!

Ha megnézne még néhány tarhonyás receptet, akár levesként is, kattintson ide, és válogasson kedvére. Ha pedig talál még egyet, készítse el azt is! És ne feledje, várjuk vissza holnap is. Feltétlenül!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gazdag pásztortarhonya
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.