Gazdagon töltött cipó

Hozzávalók, gazdagon töltött cipó

4 db zsemle,
50 dkg savanyú káposzta,
5 dkg vöröshagyma,
3 dkg cukor,
kömény,
csombor,
kapor,
30 dkg főtt, füstölt csülök,
4 db debreceni,
5 dkg bacon szalonna

 

Gazdagon töltött cipó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdagon töltött cipó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdagon töltött cipó elkészítése

 

A csülköt előre megfőzzük, majd hagymát félfőre vágunk, a szalonnából pedig kakastaréjt formázunk. A sertéscsülökhöz itt találnak aktuális árat.

A debrecenit bevagdossuk, majd a szalonnát és a kolbászt serpenyőben elősütjük. Közben cukrot karamellizálunk, szemes köményt teszünk bele, amit kipattogtatunk.

Ezután hozzákerül a hagyma, szalonnakocka, majd jól összekeverjük, így kerül hozzá a káposzta, majd csomborral ízesítjük.

Majd előkészítjük a cipót: a belsejét eltávolítjuk, és ide kerül majd az elkészített káposztás töltelék.

Itt pedig még egy cipós receptet találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030818)

Cím
recipe image
Recept neve
Gazdagon töltött cipó
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.