Gorgonzolás-diós csirkemell

 

Hozzávalók

40 dkg csirkemell, 50 dkg szélesmetélt, 10 dkg dióbél, 15 dkg gorgonzola (kék) sajt, 2 dl tejszín, só, bors, dióolaj

 

Gorgonzolás-diós csirkemell

Gorgonzolás-diós csirkemell

A gorgonzolás-diós csirkemell elkészítése

 

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Kevés dióolajat locsolunk a serpenyő aljára, és durvára vágott diót teszünk bele.

Amikor a dió lepirult, kék sajtot teszünk hozzá. A műsorban gorgonzolát használtunk, de más kék sajt is megfelelő. A sajt némi tejszín hozzáadásával hamarabb feloldódik. Az időközben kifőtt, leszűrt tésztát beletesszük, összekeverjük, a tálalásnál a tésztára kerül a csirke.

Mivel szűkszavú és gyors receptről van szó, a tudnivalókat, segítséget, kisokost kivételesen ide hátra tettük ennél a receptnél. Kezdjük a dióolajjal, szerencsére ma már ez sem akkora kuriózum, hogy ne lenne fellelhető a konyhákban. De: biztos, ami biztos, szoktuk mondogatni, itt található.

A következő a nálunk kéksajtként elhíresült sajtféle, mi ebben a receptben a gorgonzolát ajánlottuk, álljon itt elsőként tehát az. Itt pedig egy válogatás kéksajtokból.

Itt mutatunk egy másik csirkereceptet, más mint ez:).

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Gorgonzolás-diós csirkemell
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.