Gyömbéres spagetti

Hozzávalók, gyömbéres spagetti

  • 25 dkg spagetti,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 diónyi friss gyömbérgyökér vagy 1 teáskanál őrölt gyömbérpor,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 késhegynyi törött fehér bors,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 teáskanál liszt,

 

Gyömbéres spagetti, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyömbéres spagetti, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyömbéres spagetti elkészítése

 

A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, és leöblítve, 1 evőkanál olajjal összekeverjük. Közben a hagymát meghámozzuk, és hajszálvékonyra karikázzuk. A megmosott zöldpaprikát ugyancsak vékony csíkokra vágjuk. A tésztához aktuális árat itt találnak.

A gyömbérgyökeret lereszeljük, vagy nagyon finomra metéljük, és a megmaradt olajon egy percig pirítjuk. Ezután rátesszük a hagymát és a paprikát, majd fedő alatt egy-két percig pároljuk.

Rátesszük az összezúzott fokhagymát, és borssal, sóval, citromlével fűszerezzük. A lisztet 1 dl vízzel és a tejföllel simára keverjük, ezt követően ráöntjük a hagymás paprikára. Kevergetve összeforraljuk, és ráöntjük a spagettire. Jól összeforgatva tálaljuk.

Tésztás recepteket keres? Ide kattintva böngészhet sok-sok recept között!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gyömbéres spagetti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.