Kapros, sós hortobágyi palacsinta

Hozzávalók

40 dkg csirkepörkölt, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, 10 dkg sajtkrém, 8 db palacsinta, kevés kapor

 

Kapros, sós hortobágyi palacsinta

Kapros, sós hortobágyi palacsinta

 

A csirkepörköltből a húst ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk, összekeverjük tejföllel.

Fontos, hogy a palacsintát frissen süssük, itt nem alkudhatunk meg: friss palacsintára lesz szükségünk!

A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, ízlés szerint formázzuk, a klasszikus verzió a négyzet alakú, de kedvünk szerint lehet másképpen is.

Paprikás mártást készítünk: a sajtkrémet összeforraljuk a pörköltalappal, és teszünk hozzá egy kevés kaprot is. A palacsintákat meglocsoljuk a mártással, és készen is vagyunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros, sós hortobágyi palacsinta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.