Klasszik krumplistészta

A klasszik krumplistészta recept hozzávalói

40 dkg burgonya, 2 db hagyma, tészta, só, bors, pirospaprika

Klasszik krumplistészta

Klasszik krumplistészta

 

A klasszik krumplistészta elkészítése

 

Nagyjából 40 deka krumplit hámozás után apró kockára vágtam, két közepes hagymát megdinszteltem, és rádobtam. Persze előbb feltettem a tészta főzővizét.

A burgonyát megdinszteltem, majd meghintettem piros paprikával, és hozzákevertem a tésztát. Igazából nagy kockából "illik" főzni, de nem volt itthon, ezért a farfalla, de ezzel is finom volt ám!

Ez az egyik módja az elkészítésének, ha kíváncsiak a másik módra is, látogassanak el A Seafalcon főz oldalra!

 

Egy másik krumplis, tésztás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzánk nőtt ez az étel, pedig lehet, hogy a gránátosok a Monarchia idején annyira nem örültek neki - ilyen az élet:). Tudjuk: ha valaki viccelődik a grenadiermarsch-sal, magyarosan grenadírmarssal, az bizony nem más, mint a krumplistészta.Comments are closed.