Kolbászos spagetti

A kolbászos spagetti recept hozzávalói

35 dkg spagetti, 20 dkg füstölt kolbász, 1 fej finomra vágott hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl házi befőzött paradicsom, őrölt kömény, szárított oregano, 30 dkg ementáli sajt, friss koriander, 10 dkg cukkini, 5 dkg gomba, 5 dkg padlizsán

 

Kolbászos spagetti

Kolbászos spagetti

 

A kolbászos spagetti recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - olasz tészta, kolbászos megvalósítással. Ráadásul egy receptben kétféle elkészítési módot is mutatunk, szóval nézzék meg. És próbálják is ki!

A spagettit bő forró sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. A kolbászt félkarikára vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan, csak egy kicsit süljön ki a kolbász zsírja, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! Hozzáadjuk a hagymát, paprikát, fokhagymát, és együtt pirítjuk. Kolbászokhoz aktuális árakat itt találnak.

Közben hozzáöntjük a pirított zöldségekhez, oregánó, darált kömény, chilipaprika, majd felöntjük házi paradicsommal. Kétféle módon készíthetjük el: serpenyőben összekeverjük a spagettivel, ha száraznak érzik, akkor alaplevet lehet még hozzá önteni. A tetejét megszórjuk sajttal, parmezánnal még fokozhatjuk az ízeket.

Vagy: összekeverjük a spagettivel, vajjal kikent sütőtepsibe tesszük, a darált sajttal megszórjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tálaláskor frissen vágott korianderrel meghintjük. És ilyen lesz a végeredmény:

Kolbászos spagetti

Kolbászos spagetti

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kolbászos spagetti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.