Kolbászos spagetti

Hozzávalók, kolbászos spagetti

35 dkg spagetti
20 dkg füstölt kolbász
1 fej finomra vágott hagyma
1 db zöldpaprika
1 db chilipaprika
4 gerezd fokhagyma
3 dl házi befőzött paradicsom
őrölt kömény
szárított oregano
30 dkg ementáli sajt
friss koriander
10 dkg cukkini
5 dkg gomba
5 dkg padlizsán

 

Kolbászos spagetti

Kolbászos spagetti

 

A kolbászos spagetti elkészítése

 

A spagettit bő forró sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. A kolbászt félkarikára vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan, csak egy kicsit süljön ki a kolbász zsírja, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! Hozzáadjuk a hagymát, paprikát, fokhagymát, és együtt pirítjuk. Kolbászokhoz aktuális árakat itt találnak.

Közben hozzáöntjük a pirított zöldségekhez, oregánó, darált kömény, chilipaprika, majd felöntjük házi paradicsommal. Kétféle módon készíthetjük el: serpenyőben összekeverjük a spagettivel, ha száraznak érzik, akkor alaplevet lehet még hozzá önteni. A tetejét megszórjuk sajttal, parmezánnal még fokozhatjuk az ízeket.

Vagy: összekeverjük a spagettivel, vajjal kikent sütőtepsibe tesszük, a darált sajttal megszórjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tálaláskor frissen vágott korianderrel meghintjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kolbászos spagetti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.