Körtés, sonkás pizza

A körtés, sonkás pizza recept hozzávalói

Pizzatészta:

25 dkg liszt, fél kiskanál só, 2 dkg friss élesztő, 2 dkg méz,  1,5 evőkanál olaj

Töltelék:

10 dkg hegyi sajt, 10 dkg füstölt sonka, 7,5 dkg parmezánsajt, 1 kis fej radicchio, majoranna, kevés kukoricadara, 1 db körte, bors

Körtés, sonkás pizza

Körtés, sonkás pizza

A körtés, sonkás pizza recept elkészítése

 

Pizzavariáció, tudják, a jó pizzánál alap a remek tészta, mutatjuk ezt is, a lényeg azonban mindig a feltét. Reméljük, tudunk újdonságot mutatni ebben a receptben. Nézzék meg, próbálják ki!

Elkészítjük a tésztát. Anno a Mit főzzünk ma? adásában előre elkészített pizzatésztát használtunk, mert ennél az ételnél a feltét az, ami igazán érdekes. A pizzatészta elkészítéséhez itt találnak egy alapreceptet, részletes videón.

A radicchiot metéltre vágjuk, a sajtot szeletekre, a körtét negyedeljük, majd felezzük. A tésztára elosztjuk a sonkát, a sajtot, rátesszük a körtét, majorannával megszórjuk. Megsütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből és megszórjuk a radicchioval. Remekül passzol hozzá egy Kékfrankos Rosé, jellemzően mátrai. A hegyisajthoz aktuális árat itt találnak.

 

Mivel a pizza igen sokféle módon készülhet, mutatunk is egy másik variációt, nézzék meg!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Körtés, sonkás pizza
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.