Krémsajtos pulykával töltött palacsinta

A krémsajtos pulykával töltött palacsinta recept hozzávalói

20 dkg liszt, 2 db tojás, 1 mokkáskanál só, 2 szál zellerzöld, tej, 1 dl olaj

A töltelékhez:

2 evőkanál olaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 60 dkg pulykamellfilé, 1 db piros kápia paprika, 1 db zöldpaprika, 20 dkg natúr krémsajt, só, frissen őrölt bors

Krémsajtos pulykával töltött palacsinta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Krémsajtos pulykával töltött palacsinta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A krémsajtos pulykával töltött palacsinta recept elkészítése

A régi, jó szöveg itt is igaz: csak a fantázia szab határt. A konyhában. Meg ami a palacsintát illeti. Nem édes palacsinta készül, nézzék meg, mi sül ki a tésztából!

A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az aprított zellerzöldet, valamint annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, és 20 percet állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt pulykamellet, és összepirítjuk. Megszórjuk az apróra vágott piros, zöldpaprikával, belekeverjük a krémsajtot, majd lassú tűzön 2-3 percig pároljuk, és sóval, borssal ízesítjük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

A tésztából forró palacsintasütőben, kevés olajon piros palacsintákat sütünk, majd mindegyik közepére 2-3 evőkanál tölteléket kanalazunk, a két széleket behajtjuk, és felgöngyöljük. Forrón tálaljuk.

Ha szeretnének még gyors, egyszerű tésztás receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Krémsajtos pulykával töltött palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.