Különleges káposztás tészta

A különleges káposztás tészta recept hozzávalói

30 dkg liszt, 2 db tojás, 1,5 dl tej, só, olaj, bors, cukor, 50 dkg káposzta, 1,5 dl szóda

Különleges káposztás tészta

Különleges káposztás tészta

 

A különleges káposztás tészta recept elkészítése

 

Tudomásunk szerint nagyszerű színésznőnk, Dayka Margit így készítette a káposztás tésztát, amikor jutott rá ideje. Kutakodtunk egy kicsit, és ha már megtettük, el is készítettük, és ha már elkészítettük, meg is osztjuk Önökkel. És persze ebben a receptben is van egy kis csavar. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Mert bizony ennek a cvekedlinek az elkészítése nagyon egyszerű. Sós palacsintatésztát készítünk. Amíg a palacsintákat kisütjük, megpirítjuk a káposztát. Az egyszerű, sima fejeskáposztához aktuális árat itt találnak. Ismét itt az örök igazság, egy klasszikushoz nem feltétlenül kell a legdrágább alapanyagok között válogatni!

A kisütött palacsintatésztákat egymásra tesszük, felkockázzuk. Robiék a Mit főzzünk ma? műsorában a tésztakockákat összekeverték a káposztával, így tálalták.

 

2

2

 

Mivel eredeti ötletről van szó, fontos elmondani, hogy ezzel szemben Dayka Margit annak idején külön tálalta a tésztát és a káposztát. Mindenki annyi káposztát tett a tésztájára, amennyit akart.

A kritikát meg is kapták a fiúk, hogy nem teljesen olyan volt, dehát nem is hasonlítanak Dayka Margithoz, aki egy volt és utánozhatatlan. Ezért: ez csak egy, Dayka Margitéhoz hasonló cvekedli volt. Meg egy jó adag tisztelet.

 

Egy másik cvekedlis receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének esetleg körülnézni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.