Különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma

Hozzávalók, különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma

60 dkg főtt tészta
2 db félkarikára vágott vöröshagyma
10 dkg vaj
20 dkg trappista sajt

bors
majoranna
1 dl tejszín
20 dkg füstölt sonka vékonyra szeletelve

 

Különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma

Különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma

 

A különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma recept elkészítése

 

Vizet forralunk, sós vízben kifőzzük a tésztát. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a metéltre vágott füstölt sonkát, borsot, majorannát. Ha belepirítják a majorannát a vöröshagymába, még finomabb lesz. Összekeverjük a főtt tésztával, majd felengedjük tejszínnel. Hozzáadjuk a hegyi sajtot, összeforraljuk vele. A sajthoz aktuális árat itt találnak.

Roppanós zöldsalátával tálaljuk. A salátákat saját ízlésük alapján állítsák össze, mi lolót, fejes salátát választottunk. Javasoljuk még, hogy forró olajban kisütött hagymakarikákat tegyenek rá.

Az almát koronaformára kettévágjuk, közepét kivágjuk. Egy kisebb edényben vajat olvasztunk, beletesszük az almákat. A diót mazsolával, tojás sárgájával, porcukorral összekeverjük, a tojásfehérjét habbá felverjük. El is készült a diótöltelék, melyet az almához használunk. Betöltjük az almába, fehérbort öntünk alá. Kivesszük az almát, a főzőlevéből mártást készítünk.

Itt pedig még egy recept almára!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Különleges sajtos tészta sült sonkával és sült alma
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.