Hozzávalók, lasagne

  • 2 fej hagyma,
  • 20 dkg darált hús,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • só,
  • szerecsendió,
  • oregano,
  • kakukkfű,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg sajt,
  • 20 dkg lasagne

 

Lasagne

Lasagne

 

A lasagne elkészítése

 

Itt az idő, amikor ez a remek tésztaétel is sorra kerül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ez a mi verziónk, nézzék meg, és ha megtetszik, készítsék ezentúl így:).

A hagymát finomra vágjuk, olajon lepirítjuk. A darált húst ráhelyezzük, és tovább pirítjuk.

Megsózzuk és fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk. A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Majd apró kockára vágjuk, és a darált húshoz adjuk, készre pároljuk. A darált húshoz aktuális árat itt találnak.

Egy másik edényben a vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. Vajas rántást készítünk. Beleöntjük a tejet, a tejszínt, kevés oregánót, szerecsendiót szórunk bele, és kiforraljuk.

A tésztákat leforrázzuk. Egy kevés tejmártást az edény aljára teszünk, egy tésztát rárakunk. Majd idekerül a darált húsos ragu, újra a tejmártás és a tészta. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tésztához aktuális árakat itt találnak.

Végül a raguval fejezzük be a sort. Megszórjuk reszelt sajttal, és 160 fokos sütőbe helyezzük, míg a sajt meg nem pirul.

Ha szeretnének még további húsos receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és amire azt mondják, igen, ez nagyon jó, nos, azt készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

További tésztás tippeket itt találnak.

Cím
recipe image
Recept neve
Lasagne
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.