Lazacos tészta kókuszkrémmel

Hozzávalók, lazacos tészta kókuszkrémmel

  • 250 g tészta,
  • kevés olaj,
  • 150 g lazac,
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér,
  • 1 kiskanál zúzott fokhagyma,
  • fél hagyma,
  • 1 db cukkini vékonyra szeletelve,
  • 1/3 pohár kókuszkrém,
  • 1 kiskanál curry,
  • 1 kiskanál sárga curry,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 1 kiskanál só,
  • mogyoró

 

Lazacos tészta kókuszkrémmel

Lazacos tészta kókuszkrémmel

 

A lazacos tészta kókuszkrémmel recept elkészítése

 

Megfőzzük a tésztát (a gyártó utasításai szerint), és félretesszük. A grill-sütőt (vagy a rendes serpenyőt) forróra előmelegítjük. Olajba mártott papírral megkenjük a serpenyő alját.

A serpenyőbe tesszük a lazacot úgy, hogy a bőr lefelé legyen. Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Hogy ne száradjon ki, csak addig pirítsuk a lazacot, míg élénk rózsaszínből  halvány rózsaszínű lesz. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

Alaposan előmelegítjük a wokot/nagy serpenyőt. Hozzáadunk egy evőkanál olajat, és megvárjuk, amíg nagyon forró nem lesz (de vigyázzunk, hogy oda ne égjen).
Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatos ugrasztás, vagy keverés közben néhány másodpercig pirítjuk.

A lazacos tészta receptjének a folytatását A mi izraeli konyhánk oldalon olvashatják tovább!

Ha szeretne még receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válasszon, készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.