Lazacos tészta kókuszkrémmel

A lazacos tészta kókuszkrémmel recept hozzávalói

  • 250 g tészta,
  • kevés olaj,
  • 150 g lazac,
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér,
  • 1 kiskanál zúzott fokhagyma,
  • fél hagyma,
  • 1 db cukkini vékonyra szeletelve,
  • 1/3 pohár kókuszkrém,
  • 1 kiskanál curry,
  • 1 kiskanál sárga curry,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 1 kiskanál só,
  • mogyoró
Lazacos tészta kókuszkrémmel

Lazacos tészta kókuszkrémmel

 

A lazacos tészta kókuszkrémmel recept elkészítése

 

Vendégreceptet mutatunk most, nem sűrűn fordul elő nálunk, de van úgy, hogy valami kis csodára bukkanunk, és megosztjuk Önökkel. Ez történik most is, nézzék meg, készítsék el így!

Megfőzzük a tésztát (a gyártó utasításai szerint), és félretesszük. A grill-sütőt (vagy a rendes serpenyőt) forróra előmelegítjük. Olajba mártott papírral megkenjük a serpenyő alját.

A serpenyőbe tesszük a lazacot úgy, hogy a bőr lefelé legyen. Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Hogy ne száradjon ki, csak addig pirítsuk a lazacot, míg élénk rózsaszínből  halvány rózsaszínű lesz. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

Alaposan előmelegítjük a wokot/nagy serpenyőt. Hozzáadunk egy evőkanál olajat, és megvárjuk, amíg nagyon forró nem lesz (de vigyázzunk, hogy oda ne égjen).
Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatos ugrasztás, vagy keverés közben néhány másodpercig pirítjuk.

A lazacos tészta receptjének a folytatását A mi izraeli konyhánk oldalon olvashatják tovább!

Ha szeretne még receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válasszon, készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.