Mizsei kemény lebbencs

A mizsei kemény lebbencs recept hozzávalói

  • 20 dkg csuszatészta,
  • 10 dkg bacon szalonna,
  • 4 db puszta debreceni,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 15 dkg burgonya,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • zeller,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • 1 dkg fűszerpaprika,
  • 1 db paradicsom,
  • ételízesítő
Mizsei kemény lebbencs

Mizsei kemény lebbencs

 

A mizsei kemény lebbencs recept elkészítése

 

Van az a pillanat, amikor egy jó kiadós ételre vágyik az ember. Bizony. Természetesen erre is van megoldás, például ez a mizsei kemény lebbencs.

Zsírban baconszalonnát pirítunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a pirospaprikát. Jó sűrű pörköltalapot készítünk.

A tésztát külön edényben lepirítjuk. Amikor a pörköltalap elkészül, beletesszük a lepirított tésztát, a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát és a zellert, majd a puszta debrecenit. A puszta debrecenihez aktuális árat itt találnak.

Desszertnek készen kapható  jégkrémet használunk. A madártej-jégkrémet kanállal formázzuk meg, hántolt mandulával megszórjuk, tejszínhabbal, citromfűvel díszítjük, kevés bodzaszörppel meglocsoljuk.

 

Egy másfajta, de szintúgy hagyományos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mizsei kemény lebbencs
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.