Palacsintabatyu borjúhússal töltve

A palacsintabatyu borjúhússal töltve recept hozzávalói

8 db palacsinta, 40 dkg borjúpörkölt, 1 dl tejföl, 1 dl paprikás mártás

Palacsintabatyu borjúhússal töltve

Palacsintabatyu borjúhússal töltve

 

A palacsintabatyu borjúhússal töltve recept elkészítése

 

A palacsinta nem csak édességként tökéletes, hanem készíthetünk belőle egy ízletes előételt, vacsorát is. Gondoljunk csak a hortobágyi palacsintára. Nos, ez a recept hasonlít rá, de nem hortobágyi, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy készítünk egy hagyományos módon borjúpörköltet. Arra ügyeljünk, hogy a borjúpörköltnél kevesebb hagymát kell használni. De, mivel tudják, a Mit főzzünk ma? takarékos konyhára tanít mindenkit, ehhez a batyuhoz nem csak frissen készített pörköltöt, hanem az ebédről megmaradtat is felhasználhatjuk. Borjúhúshoz aktuális árakat itt találnak.

 

Ha véletlenül nem lenne ötletük, itt van a borjúpörkölt elkészítésének módja!

 

Azzal folytatjuk, hogy a húst apróra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, majd ezzel betöltjük a palacsintákat.

 

A palacsinta alapreceptjét itt találják.

 

A következő lépésben leforrázunk egy póréhagymát, ebből készül majd a zöldségszalag a bugyorhoz. Ha ez megvan, a palacsintát bugyor formában összefogjuk, a póréhagyma szalaggal átkötjük. A pörkölt levéből paprikás mártást készítünk, ezzel ízlésesen körbelocsoljuk a batyut tálalás előtt.

Díszítésnek zöldpaprikát és paradicsomot karikára vágunk, majd az elkészült ételt tejföllel meglocsoljuk.

 

Igen, mi is szeretünk tölteni, biztosak vagyunk benne, hogy Önök is! Itt egy elég széles repertoár, válogassanak kedvükre. Holnapra is marad recept, jöjjenek!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.