Paradicsomos, juhsajtos pizzácskák

A paradicsomos, juhsajtos pizzácskák recept hozzávalói

35-40 dkg liszt,
2 dl víz,
1 csomag szárazélesztő,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
3 evőkanál olaj,
koktélparadicsom,
juhsajt,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
zöldfűszer

 

Paradicsomos, juhsajtos pizzácskák

Paradicsomos, juhsajtos pizzácskák

 

A paradicsomos, juhsajtos pizzácskák recept elkészítése

 

Igen, igen, a pizza, ami meghódította a világot. Rengetegféleképpen készül, nálunk is vannak variációk, itt pedig még egy, ezúttal vendégrecept. Jó sütést!

A hozzávalókból kenyértésztát készítünk: a langyos vízhez hozzákeverjük a száraz élesztőt és a cukrot, majd az olajat. Végül belekeverjük a lisztet a sót és a mixer dagasztókarjával addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától. Akkor jó halmazállapotú, ha egységes gömböt alkot.

Félretesszük és meleg helyen kb. 40 perc alatt a kétszeresére dagasztjuk. Közben kettévágjuk a paradicsomokat és felkockázzuk a juhsajtot. A recept folytatását A Házisárkány főz oldalon találják!

Itt pedig találnak egy olyan pizzareceptet, amiből a Mit főzzünk ma? konyhájában készült egy kis remek:)

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos, juhsajtos pizzácskák
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.