Parajos, ricottás cannelloni

A parajos, ricottás cannelloni recept hozzávalói

50 dkg cannelloni tészta, 30 dkg spenót (paraj), 30 dkg ricotta, 5 dkg parmezán sajt, só, bors, szerecsendió, 1 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 0,5 l tej, 0,5 dl tejszín

Parajos, ricottás cannelloni

Parajos, ricottás cannelloni

 

A parajos, ricottás cannelloni recept elkészítése

 

Ha már tészta, akkor legyen mediterrán hangulatú, ezt biztosítja a ricotta. A parajt mi nagyon szeretjük használni, ehhez a recepthez is tökéletes. Ráadásul ez egy hús nélküli finomság, mi mást mondhatnánk, ha megtetszett, vágjanak bele, készítsék el!

A cannelloni nem más, mint az, amit mi nemes egyszerűséggel csőtésztának hívunk, ami ráadásul különféle töltelékkel tölthető. Na jó, egy kicsit nagyobb, mint a mi megszokott csőtésztánk. A cannellonihoz aktuális árat itt találnak.

Először is serpenyőben olajat hevítek, majd beleteszem a parajt. Rövid ideig hagyják csak a tűzhelyen, utána pedig össze kell vágni. Beleteszem egy tálba a ricottával és a parmezánnal együtt. Összekeverem, és betöltöm a cannelloniba.

Önök tetszés szerint használhatnak kávéskanalat vagy habzsákot, én - megjegyzem - a habzsák híve vagyok.

Készítek egy vajas rántást, felöntöm tejjel, ízesítem sóval, borssal és szerecsendióval. A töltött cannellonikat jénaiba helyezem, egymás mellé, ráöntöm a besamelmártást, a tetejére pedig sajtot reszelek, és kb. 40 percig sütöm, 180 fokon.

Parajos, ricottás cannelloni, tálalva. Beleettek.

Parajos, ricottás cannelloni, tálalva. Beleettek.

 

Ezalatt elkészítem a mártást a fentieknek megfelelően. Tálalásnál három töltött cannellonit helyezek a tányérra, petrezselyemzölddel és koktélparadicsommal díszítem. Ha lehet, ne egyenek bele:). Csak amikor már mindenki az asztalnál ül...

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

 

Egy másik tésztás receptet itt találnak!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.