Parajos, ricottás cannelloni

Hozzávalók

50 dkg cannelloni tészta,
30 dkg spenót (paraj),
30 dkg ricotta,
5 dkg parmezán sajt,
só,
bors,
szerecsendió,
1 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
0,5 l tej,
0,5 dl tejszín

 

Parajos, ricottás cannelloni

Parajos, ricottás cannelloni

 

A parajos, ricottás cannelloni recept elkészítése

 

Ha már tészta, akkor legyen mediterrán hangulatú, ezt biztosítja a ricotta. A parajt mi nagyon szeretjük használni, ehhez a recepthez is tökéletes. Ráadásul ez egy hús nélküli finomság, mi mást mondhatnánk, ha megtetszett, vágjanak bele, készítsék el!

A cannelloni nem más, mint az, amit mi nemes egyszerűséggel csőtésztának hívunk, ami ráadásul különféle töltelékkel tölthető. A cannellonihoz aktuális árat itt találnak.

Serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a parajt. Rövid ideig hagyják csak a tűzhelyen, majd össze kell vágni. Beleteszem egy tálba a ricottával és a parmezánnal együtt. Összekeverem, és betöltöm a cannelloniba.

Önök tetszés szerint használhatnak kávéskanalat vagy habzsákot, én - megjegyzem - a habzsák híve vagyok.

Készítek egy vajas rántást, felöntöm tejjel, ízesítem sóval, borssal és szerecsendióval. A töltött cannellonikat jénaiba helyezem, egymás mellé, ráöntöm a besamelmártást, a tetejére pedig sajtot reszelek, és kb. 40 percig sütöm, 180 fokon.

Ezalatt elkészítem a mártást a fentieknek megfelelően. Tálalásnál három töltött cannellonit helyezek a tányérra, petrezselyemzölddel és koktélparadicsommal díszítem.

Egy másik tésztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Parajos, ricottás cannelloni
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.