Parajos, sajtos tésztarolád

A parajos, sajtos tésztarolád recept hozzávalói

A tésztához:

35 dkg finomliszt, 3 db tojás, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál paradicsompüré

A töltelékhez:

1 kg friss vagy 50 dkg mirelit paraj, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 db tojás, 1 csipet őrölt szerecsendió

A szószhoz:

2 evőkanál reszelt sajt, 8 dkg vaj, 5 levél friss zsálya

Parajos, sajtos tésztarolád

Parajos, sajtos tésztarolád

 

A parajos, sajtos tésztarolád recept elkészítése

 

Akár egy jó kis sós sütinek is kinézhet, első ránézésre, de őszintén, nem akarunk kategorizálni. Kinek miként tetszik, az a lényeg, hogy megszeressék, és elkészítsék. Ha így lesz, az mindennél nagyobb dicséret, receptnek, séfnek.

Egy picit több idő kell hozzá, mint egy sima főtt tésztához, de megéri. Hús ezúttal nincs benne, persze nem véletlenül. Nézzék meg, próbálják ki!

A tészta hozzávalóit a paradicsompürével együtt egynemű tésztává gyúrjuk, majd folpackba tekerjük, és 30 percig hideg helyen pihentetjük. Közben a töltelékhez a paraj leveleiről a szárat lecsipkedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A sajtot, a füstölt szalonnát kicsi kockákra daraboljuk.

Serpenyőben vajat melegítünk, beletesszük a spenótot, pár percig kevergetjük, amíg kicsit összeesik, majd félrehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl. A szalonnát teflonserpenyőben zsírjára pirítjuk. Ezután a spenóthoz hozzáadjuk a sült szalonnát, a sajtkockákat, a tojásokat, pici sóval ízesítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük. A leveles parajhoz aktuális árat itt találnak.

A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk. A tölteléket egyenletesen rákenjük, hogy a széleket 1 centire szabadon hagyjuk. Tiszta konyharuhára tesszük, és, mint a rétest, feltekerjük. A két végét spárgával szorosan megkötözzük. Ezután bőséges sós forró vízben 25-30 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a vízből, lefejtjük róla a konyharuhát, ujjnyi vastagra szeleteljük, és tálra fektetjük. Végül a vajat felforrósítjuk, belekeverjük az aprított zsályát, megszórjuk két evőkanál reszelt sajttal, majd ezt a szószt a tésztatekercsekre öntjük, és forrón tálaljuk.

 

A Mit főzzünk ma? rendszeres Olvasói tudják, hogy ugyanazokból a hozzávalókból sokféleképp készül egy-egy recept, itt is a példa, hogy miként lehet kicsit másképp készíteni a parajos, sajtos roládot. Nézzék meg ezt a verziót is!

 

Sok-sok tésztás receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak, ha kedvük lenne keresgélni. Reméljük, nem csak keresni fognak, hanem el is készítik a kiválasztott receptet! Ma is, holnap is - mert holnap is várjuk vissza!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Parajos, sajtos tésztarolád
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.