Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

Hozzávalók, parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

  • 50 dkg tészta,
  • 40 dkg paradicsom,
  • 5 dkg bazsalikom,
  • 1 kávéskanál provence-i fűszer,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg sajt (parmezán),
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 db tojás,
  • 2 db hagyma,
  • 40 dkg sertésszűz

 

Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

 

A parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán recept elkészítése

 

A hangulat ma alapvetően magyar (egy-két trükköt azért elrejtettünk), meg egy kicsit franciás. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

A tésztát "al dente"-re, azaz fogkeményre főzzük sós vízben. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk.

A szűzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában. Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.

Egy másfajta, de szintén parmezánnal készülő étel receptjéhez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánok!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.