Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

A parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán recept hozzávalói

  • 50 dkg tészta,
  • 40 dkg paradicsom,
  • 5 dkg bazsalikom,
  • 1 kávéskanál provence-i fűszer,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg parmezán sajt,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 db tojás,
  • 2 db hagyma,
  • 40 dkg sertésszűz
Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

Parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán

 

A parmezános sertésszűz paradicsomos tésztán recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ismét, persze. A hangulat ma alapvetően magyar (egy-két trükköt azért elrejtettünk), meg egy kicsit franciás, így áll össze a kép. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon! A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

Azzal kezdünk most, hogy a tésztát "al dente"-re, azaz fogkeményre főzzük sós vízben. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk.

A szüzekből érméket vágunk, és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában. Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.

 

Egy másfajta, de szintén parmezánnal készülő étel receptjéhez kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.