Piccata alla milanese

Hozzávalók, piccata alla milanese

8 szelet kisebb borjúcomb
3 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
6 dkg parmezán sajt
liszt

fehér bors
6 dkg vaj
15 dkg spenót (paraj)
fokhagyma

 

Piccata alla milanese

Piccata alla milanese

 

A piccata alla milanese elkészítése

 

A hússzeleteket egy konyhai bárd lapjával platírozzuk, majd a következőképpen járunk el: a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk az olajat és habverővel felverjük. A sajtot hozzáadjuk a tojásos masszához, elkeverjük a habverővel, és 10-15 percig állni hagyjuk. A borjúcombhoz aktuális árat itt találnak.

A lisztet lapostányérra tesszük. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Megmártjuk a tojásos sajtmasszában, és a fölösleget ujjunkkal lehúzzuk róla.

Egy serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük a hússzeleteket, és többször megforgatva aranysárgára sütjük. A piccatához a következő köreteket ajánlom. Először is párolt spenót: ez úgy készül, hogy először fokhagymát vajon futtatunk, majd rátesszük a szár nélküli spenótot.  Fekete tészta kerül még hozzá, amit a szokott módon megfőztünk.

Végül a hideg paradicsommártás koronázza meg. Ez utóbbit úgy készítjük, hogy áttört, friss paradicsomhoz paradicsompürét, fokhagymát, oreganót, kevés sót, borsot keverünk - és kész is a piccata alla milanese.

Egy másik remek tésztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piccata alla milanese
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.