Piccata alla milanese

A piccata alla milanese recept hozzávalói

8 szelet kisebb borjúcomb, 3 db tojás, 2 evőkanál olívaolaj, 6 dkg parmezán sajt, liszt, só, fehér bors, 6 dkg vaj, 15 dkg spenót (paraj), fokhagyma

Piccata alla milanese

Piccata alla milanese

 

A piccata alla milanese recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most itáliai kalandozásra indulunk. Ha már Itália, akkor természetesen tészta, de mivel Északon vagyunk, Milánóban, borjúval készítjük ezt az ételt. Nézzék meg, hogyan készül nálunk, a Mit főzzünk ma? konyhájában, és készítsék el Önök is így!

A hússzeleteket egy konyhai bárd lapjával platírozzuk, majd a következőképpen járunk el: a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk az olajat és habverővel felverjük. A sajtot hozzáadjuk a tojásos masszához, elkeverjük a habverővel, és 10-15 percig állni hagyjuk. A borjúcombhoz aktuális árat itt találnak.

A lisztet lapostányérra tesszük. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Megmártjuk a tojásos sajtmasszában, és a fölösleget ujjunkkal lehúzzuk róla.

Egy serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük a hússzeleteket, és többször megforgatva aranysárgára sütjük. A piccatához a következő köreteket ajánlom. Először is párolt spenót: ez úgy készül, hogy először fokhagymát vajon futtatunk, majd rátesszük a szár nélküli spenótot.  Fekete tészta kerül még hozzá, amit a szokott módon megfőztünk. Csak, hogy legyen még egy kis csavar a receptben.

Végül a hideg paradicsommártás koronázza meg. Ez utóbbit úgy készítjük, hogy áttört, friss paradicsomhoz paradicsompürét, fokhagymát, oregánót, kevés sót, borsot keverünk - és kész is a piccata alla milanese. Ugye, mennyire egyszerű? Vágjanak bele!

 

Egy másik remek tésztás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piccata alla milanese
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.