Provence-lepény

Hozzávalók, provence-lepény

  • 10 szelet pármai sonka,
  • 2 db kaliforniai paprika,
  • 4 db paradicsom,
  • bazsalikom,
  • só,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • bors,
  • 1 fej hagyma,
  • oregano,
  • provence-i fűszer,
  • 1 teáskanál paradicsompüré,
  • 10 dkg olívabogyó,
  • 30 dkg sárgadinnye

 

Provence-lepény

Provence-lepény

 

A provence-lepény elkészítése

 

A leveles tésztát kinyújtjuk. Kivajazott formába tesszük és elősütjük, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. Sós, omlós tésztával is el lehet készíteni ezt az ételt. A kaliforniai paprikát felszeleteljük, a hagymát karikára, a paradicsomot kockára vágjuk fel.

Serpenyőben olajat hevítünk, Lepirítjuk a kaliforniai paprikát, a hagymát, a paradicsomot. Sózzuk, belerakjuk a paradicsompürét, a provence-i fűszerkeveréket, az oregánót, a friss borsot és egy kevés vizet. A provence-i fűszerkeverékhez aktuális árat itt találnak.

Az olajbogyókat kettévágjuk, és a legvégén adjuk a raguhoz. Az elősütött tésztára rátesszük a pirított zöldségeket, az összevágott friss bazsalikomlevelet. Aki szereti, a tetejére reszelhet még sajtot is.

Sok-sok tésztás receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak, ha kedvük lenne keresgélni. Reméljük, nem csak keresni fognak, hanem el is készítik a kiválasztott receptet! Ma is, holnap is - mert holnap is várjuk vissza!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Provence-lepény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.