Ravioli baconnel és sonkával

Hozzávalók, ravioli baconnel és sonkával

40 dkg ravioli
15 dkg sonka
5 dkg póréhagyma
10 dkg bacon
1 db pritamin paprika
2-3 dl tejszín

bors
10 dkg parmezán sajt
1 csomag petrezselyem
friss bazsalikom
4 db tojás

 

Ravioli baconnel és sonkával

Ravioli baconnel és sonkával

 

A ravioli baconnel és sonkával

 

Egyszerű tésztás recept, kevéske hússal, most nem ezen lesz a hangsúly. Az ízt a sonka-bacon kombó adja, a lényeg pedig a mártás:).

Felhevített serpenyőben a bacont és a sonka szeleteket megsütjük. Egy kevés visszamaradt zsiradékban megfuttatunk pár szelet pórét, utána pedig a csíkokra vágott pritamint. Sonkához aktuális árakat itt találnak.

Ízesítjük frissen tört borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel. Tejszínnel felengedjük, kiforraljuk. A meleg mártásban egyenként elkeverjük a tojások sárgáját. Figyeljünk, hogy utána már nem szabad forralni az ételt

Tálaláskor a frissen főzött raviolit belekeverjük a mártásba, megszórjuk parmezánnal, majd a sült sonkával és szalonnával díszítjük, és azon melegében, forrón tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ravioli baconnel és sonkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.