Ravioli baconnel és sonkával

A ravioli baconnel és sonkával recept hozzávalói

40 dkg ravioli, 15 dkg sonka, 5 dkg póréhagyma, 10 dkg bacon, 1 db pritamin paprika, 2-3 dl tejszín, só, bors, 10 dkg parmezán sajt, 1 csomag petrezselyem, friss bazsalikom, 4 db tojás

Ravioli baconnel és sonkával

Ravioli baconnel és sonkával

 

A ravioli baconnel és sonkával recept elkészítése

 

Egyszerű tésztás recept, kevéske hússal, most nem ezen lesz a hangsúly. Ez a recept is az Európa és a világ ízei magyarul sorozat része, hiszen a tésztánk így, ebben a formában olasz típus. Az alapízt a sonka-bacon kombó adja, és az egészet megkoronázza a mártás. Nézzék meg, reméljük tetszik már így első hallásra-olvasásra is, és készítsék el így!

Felhevített serpenyőben a bacont és a sonka szeleteket megsütjük. Egy kevés visszamaradt zsiradékban megfuttatunk pár szelet pórét, utána pedig a csíkokra vágott pritamint. Sonkához aktuális árakat itt találnak.

Ízesítjük frissen tört borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel. Tejszínnel felengedjük, kiforraljuk. A meleg mártásban egyenként elkeverjük a tojások sárgáját. Figyeljünk, hogy utána már nem szabad forralni az ételt

Tálaláskor a frissen főzött raviolit belekeverjük a mártásba, megszórjuk parmezánnal, majd a sült sonkával és szalonnával díszítjük, és azon melegében, forrón tálaljuk.

 

Ha megtetszett a ravioli, mutatunk itt még hány receptet vele. Nézzék meg ezeket is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ravioli baconnel és sonkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.