Ricottás, parajos tollhegytészta

Hozzávalók, ricottás, parajos tollhegytészta

20 dkg leveles spenót (paraj)
8 dkg ricotta
1 csomag vágott petrezselyem
1 csomag vágott bazsalikom

fekete bors
2 gerezd fokhagyma
20 dkg friss zöldborsó
15 dkg tollhegytészta
2 evőkanál olívaolaj

 

Ricottás, parajos tollhegytészta

Ricottás, parajos tollhegytészta

 

A ricottás, parajos tollhegytészta recept elkészítése

 

Rövid, lényegretörő, pontos tésztás recept. A klasszikus "tésztafőzésnyi időm van"-megoldás, egy-két aprósággal megspékelve. Ezektől lesz a hétköznapi recept különleges. Készítsék el, és ha belefér, hívják meg a barátokat is!

A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A spenóthoz aktuális árat itt találnak.

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldborsót kifejtjük és a tollhegytésztával együtt 10 percig főzzük. Közben az olajat felhevítjük serpenyőben és a fokhagymát megfuttatjuk rajta.

Hozzáadjuk a spenótot, majd a zöldborsót és a tésztát. Összepirítjuk, tányérra tálaljuk, tetejére kis gombócokban ráhelyezzük a fűszerezett édestúrót.

Egy másfajta tésztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ricottás, parajos tollhegytészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.