Ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban

Hozzávalók, ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban

50 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
3 db tojás
10 dkg füstölt sonka
1 levél bazsalikom

2 dl tejszín
20 dkg spenót (paraj)
ricotta

 

Ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban

Ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban

 

A ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban recept elkészítése

 

A lisztet a tojással, egy kevés sóval összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A parajt egy kevés olajon, zúzott fokhagymával megfonnyasztjuk és a ricottához keverjük. A ricottához aktuális árat itt találnak.

Jól összedolgozzuk, majd a kinyújtott tészta egyik felében, kis pontokban, egymástól egyenlő távolságra (körülbelül 5-6 cm) tesszük. A négyzetek széleit megkenjük tojással. Ráfordítjuk a másik kinyújtott tésztalapot és tésztavágóval a kockákat elvágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben a kockára vágott füstölt sonkát kicsit pirítjuk. A bazsalikomlevelet rátépkedjük. Felöntjük tejszínnel, ha kell sózzuk. A kifőtt tésztát beleforraljuk.

A paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. Félbevágjuk, és a belét kivájjuk. A húsát felkockázzuk, és hozzáadjuk a tésztához. Összerázzuk, és kicsit forraljuk, majd tálaljuk.

Kipróbálnának egy másik receptet ricottával? Itt van egy!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ricottás ravioli, sonkás, bazsalikomos mártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.