Ricottás ravioli

Hozzávalók, ricottás ravioli

50 dkg liszt,
3 db tojás,
só,
bazsalikom,
10 dkg füstölt sonka,
10 dkg paraj,
15 dkg ricotta,
2 dl tejszín,
1 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom

 

Ricottás ravioli

Ricottás ravioli

 

A ricottás ravioli elkészítése

A lisztet a tojással, egy kevés sóval összegyúrom. Jól összedolgozom, majd vékonyra kinyújtom. A parajt egy kevés olajon, zúzott fokhagymával megfonnyasztjuk és a ricottához keverjük. Jól összedolgozzuk, majd a kinyújtott tészta egyik felében, kis pontokban, egymástól egyenlő távolságra (körülbelül 5-6 cm) tesszük. A ricottához aktuális árat itt találnak.

A négyzetek széleit megkenjük tojással. Ráfordítjuk a másik kinyújtott tésztalapot és tésztavágóval a kockákat elvágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben a kockára vágott füstölt sonkát kicsit pirítjuk. A bazsalikomlevelet rátépkedjük. Felöntjük tejszínnel, ha kell sózzuk. A kifőtt tésztát beleforraljuk.

A paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. Félbevágjuk, és a belét kivájjuk. A húsát felkockázzuk és hozzáadjuk a tésztához. Összerázzuk, és kicsit forraljuk majd tálaljuk.

Egy másik tésztás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ricottás ravioli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.