Ricottás tollhegytészta

A ricottás tollhegytészta recept hozzávalói

20 dkg leveles spenót, 8 dkg ricotta ( édestúró), 1 csomag vágott petrezselyem és bazsalikom, só, fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg friss zöldborsó, 15 dkg tollhegytészta, 2 evőkanál olívaolaj

 

Ricottás tollhegytészta

Ricottás tollhegytészta

 

A ricottás tollhegytészta recept elkészítése

Szeretjük a tésztákat, többek között azért is, mert sokféleképp variálhatók, valóban alapot képeznek. Most az édestúró van soron, ez kerül a tollhegytésztához. A ricottához aktuális árat itt találnak.

A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A zöldborsót kifejtjük és a tollhegytésztával együtt 10 percig főzzük. Közben az olajat felhevítjük serpenyőben, és a fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a spenótot, majd a zöldborsót és a tésztát.

Összepirítjuk, tányérra tálaljuk, tetejére kis gombócokban ráhelyezzük a fűszerezett édestúrót.

Egy másfajta ricottás receptet itt találnak.

Ha szeretnének még gyors, egyszerű tésztás receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ricottás tollhegytészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.