Ricottás tollhegytészta

A ricottás tollhegytészta recept hozzávalói

20 dkg leveles spenót, 8 dkg ricotta, azaz édestúró, 1 csomag vágott petrezselyem és bazsalikom, só, fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg friss zöldborsó, 15 dkg tollhegytészta, 2 evőkanál olívaolaj

Ricottás tollhegytészta

Ricottás tollhegytészta

 

A ricottás tollhegytészta recept elkészítése

 

Szeretjük a tésztákat, többek között azért is, mert sokféleképp variálhatók, valóban alapot képeznek. Most az édestúró van soron, ez kerül a tollhegytésztához. A ricottához aktuális árat itt találnak.

A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A zöldborsót kifejtjük és a tollhegytésztával együtt 10 percig főzzük. Közben az olajat felhevítjük serpenyőben, és a fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a spenótot, majd a zöldborsót és a tésztát.

Összepirítjuk, tányérra tálaljuk, tetejére kis gombócokban ráhelyezzük a fűszerezett édestúrót.

 

Egy másfajta ricottás receptet itt találnak.

 

Ha szeretnének még gyors, egyszerű tésztás receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.