Ricottás tollhegytészta

 

Hozzávalók

20 dkg leveles spenót
8 dkg ricotta ( édestúró)
1 csomag vágott petrezselyem és bazsalikom

fekete bors
2 gerezd fokhagyma
20 dkg friss zöldborsó
15 dkg tollhegytészta
2 evőkanál olívaolaj

 

Ricottás tollhegytészta

Ricottás tollhegytészta

 

A ricottás tollhegytészta elkészítése

 

A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A zöldborsót kifejtjük és a tollhegytésztával együtt 10 percig főzzük. Közben az olajat felhevítjük serpenyőben, és a fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a spenótot, majd a zöldborsót és a tésztát.

Összepirítjuk, tányérra tálaljuk, tetejére kis gombócokban ráhelyezzük a fűszerezett édestúrót.

Egy másfajta ricottás receptet itt találnak.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ricottás tollhegytészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.