A ricottás tollhegytészta recept hozzávalói
20 dkg leveles spenót, 8 dkg ricotta ( édestúró), 1 csomag vágott petrezselyem és bazsalikom, só, fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg friss zöldborsó, 15 dkg tollhegytészta, 2 evőkanál olívaolaj

Ricottás tollhegytészta
A ricottás tollhegytészta recept elkészítése
Szeretjük a tésztákat, többek között azért is, mert sokféleképp variálhatók, valóban alapot képeznek. Most az édestúró van soron, ez kerül a tollhegytésztához. A ricottához aktuális árat itt találnak.
A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A zöldborsót kifejtjük és a tollhegytésztával együtt 10 percig főzzük. Közben az olajat felhevítjük serpenyőben, és a fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a spenótot, majd a zöldborsót és a tésztát.
Összepirítjuk, tányérra tálaljuk, tetejére kis gombócokban ráhelyezzük a fűszerezett édestúrót.
Egy másfajta ricottás receptet itt találnak.
Ha szeretnének még gyors, egyszerű tésztás receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
