Rókagombás pappardelle

A rókagombás pappardelle recept hozzávalói

50 dkg rókagomba, 40 dkg pappardelle (szélesmetélt), só, 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, vékony szeletekre vágva, 5 evőkanál olívaolaj, 10-12 db zsályalevél, feketebors, 10 dkg frissen reszelt parmezán

 

Rókagombás pappardelle

Rókagombás pappardelle

 

A rókagombás pappardelle recept elkészítése

 

Alapvetően hús nélküli tésztavariáció, ezúttal szélesmetélttel, vagy olaszosan pappardellével. Oké, kell hozzá egy pici szalonna, de a gomba lesz a domináns. Ha megtehetik, így készítsék el, rókagombával. Nem fognak csalódni!

A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük, leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és félkarikára felszeljük.

2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk. A zsályát beledobjuk, kb. 1 percig hevítjük, majd kivesszük. A hagymát és a szalonnát kb. 3 percig sütjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat, és kivesszük a serpenyőből.

A rókagombát beletesszük a serpenyőbe és kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzátesszük a hagymát és a szalonnát. A főtt szélesmetéltet összekeverjük a sült zsályalevéllel, a gombával és a szalonnával, hagymával. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

Parmezánsajttal megszórva tálaljuk. Mindössze 40 perc alatt elkészül ez a finom étel.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Egy másfajta pappardellés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombás pappardelle
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.