Rókagombás pappardelle

 

Hozzávalók

50 dkg rókagomba, 40 dkg pappardelle (szélesmetélt), só, 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, vékony szeletekre vágva, 5 evőkanál olívaolaj, 10-12 db zsályalevél, feketebors, 10 dkg frissen reszelt parmezán

 

Rókagombás pappardelle

Rókagombás pappardelle

 

A rókagombás pappardelle elkészítése

 

A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük, leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és félkarikára felszeljük.

2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk. A zsályát beledobjuk, kb. 1 percig hevítjük, majd kivesszük. A hagymát és a szalonnát kb. 3 percig sütjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat, és kivesszük a serpenyőből.

A rókagombát beletesszük a serpenyőbe és kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzátesszük a hagymát és a szalonnát. A főtt szélesmetéltet összekeverjük a sült zsályalevéllel, a gombával és a szalonnával, hagymával. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

Parmezánsajttal megszórva tálaljuk. Mindössze 40 perc alatt elkészül ez a finom étel.

Egy másfajta pappardellés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombás pappardelle
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.