Rókagombás szélesmetélt

Hozzávalók, rókagombás szélesmetélt

  • 50 dkg rókagomba,
  • 40 dkg tészta (szélesmetélt, papardelle),
  • só,
  • 15 dkg hagyma,
  • 15 dkg vékony szeletekre vágott füstölt szalonna,
  • 5 evőkanál olívaolaj,
  • 10-12 db zsályalevél,
  • fekete bors,
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt

 

Rókagombás szélesmetélt

Rókagombás szélesmetélt

 

A rókagombás szélesmetélt elkészítése

 

A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük, leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és félkarikára felszeljük.

Felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, a zsályát beledobjuk, kb. 1 percig hevítjük, majd kivesszük. A hagymát és a szalonnát kb. 3 percig sütjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat és kivesszük a serpenyőből.

A rókagombát beletesszük a serpenyőbe, és kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzátesszük a hagymát és a szalonnát. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

A főtt szélesmetéltet összekeverjük a sült zsályalevéllel, a gombával és a szalonnával, hagymával. Parmezánsajttal megszórva tálaljuk.

Egy más karakterű rókagombás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombás szélesmetélt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.