Rókagombás szélesmetélt

A rókagombás szélesmetélt recept hozzávalói

  • 50 dkg rókagomba,
  • 40 dkg tészta (szélesmetélt, papardelle),
  • só,
  • 15 dkg hagyma,
  • 15 dkg vékony szeletekre vágott füstölt szalonna,
  • 5 evőkanál olívaolaj,
  • 10-12 db zsályalevél,
  • fekete bors,
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
Rókagombás szélesmetélt

Rókagombás szélesmetélt

 

A rókagombás szélesmetélt recept elkészítése

 

Jöjjön most egy, az elkészítést tekintve egyszerű recept, amihez természetesen most különleges alapanyagokat használunk. Nézzék meg, és készítsék el Önök is így!

A szélesmetéltet sós vízben kifőzzük, leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és félkarikára felszeljük.

Felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, a zsályát beledobjuk, kb. 1 percig hevítjük, majd kivesszük. A hagymát és a szalonnát kb. 3 percig sütjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat és kivesszük a serpenyőből.

A rókagombát beletesszük a serpenyőbe, és kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzátesszük a hagymát és a szalonnát. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

A főtt szélesmetéltet összekeverjük a sült zsályalevéllel, a gombával és a szalonnával, hagymával. Parmezánsajttal megszórva tálaljuk.

 

Egy más karakterű rókagombás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombás szélesmetélt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.