Sajtos galuska salátatányérral

A sajtos galuska salátatányérral recept hozzávalói

  • 60 dkg kész galuska,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 dkg majoranna,
  • 10 dkg hegyi sajt,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dkg petrezselyemzöld,
  • étolaj
Sajtos galuska salátatányérral

Sajtos galuska salátatányérral

 

A sajtos galuska salátatányérral recept elkészítése

 

Most egy igazán könnyű tésztás recept következik, egyik nagy kedvencünkkel, a galuskával. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A hozzávalóknál kész galuska szerepel, de simán előfordulhat, hogy nincs ilyesmi otthon. Tehát, ha mégsem lenne kész galuskánk otthon, a következőképpen készíthetjük el. Szükségünk lesz 2 kis vagy 1 nagy tojásra, 500 g lisztre, egy csipet sóra, kevés étolajra a galuska elkészítéséhez. Ha nagyon nincs idő, kész nokedlihez árat itt találnak.

A tojásokat kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, fakanál segítségével összekeverjük, egy csipet sóval ízesítjük. Kb. 3 liter vizet forralunk, sózzuk, majd 2 evőkanál étolajat  teszünk a vízhez. Mikor forr, csak akkor kezdünk a tészta elkészítéséhez. A tésztát közvetlenül a főzés előtt állítjuk össze, majd azonnal, galuskaszaggató segítségével szaggatjuk a vízbe. Fogkeményre főzzük, utána szűrjük, lemossuk, vajjal vagy étolajjal összekeverve tároljuk, vagy tálaljuk.

A félkarikára vágott vöröshagymát megpirítjuk. Majorannával ízesítjük, rátesszük az előre elkészített galuskát, sózzuk, borsozzuk,  petrezselyemzöldet, és egy kis figyelmesség:  reszelt hegyi sajtot szórunk rá,  majd a  tejszínnel összeforraljuk. Adiig kell rotyogtatni, amíg a sajt elolvad, és már készen is vagyunk.

Egy könnyű salátát ajánlok még hozzá. Az alapanyagokat ízlés szerint Önök is öszzeválogathatják, hiszen a saláták abszolút kinek-kinek a saját ízlését tükrözik, de természetesen ajánlok egy módozatot, amit magam különösen szeretek: kínai kelre loló rossót (piros) és loló verdét teszek, erre kerül rá a jégsaláta. A salátákat – hog tálalásunk látványos és étvágygerjesztő legyen - nagyság szerint helyezem el. Az endíviát (cikóriát) kesernyés íze miatt kevesen szeretik, én szívesen alkalmazom, de ha valakit zavarna az íze, természetesen kihagyhatja. Egy próbát azért szerintem megér.

Végül koktél paradicsomot teszek a salátára, amely nemcsak a színe, de édeskés íze miatt is remek kiegészítője az eddigieknek. Cikkekre vágott főtt tojással még dúsabb és szebb lesz a salátánk. Fehér balzsamecettel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

 

Kattintson ide egy süteményreceptért, ezután az egyszerű étel után biztosan belefér! 

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sajtos galuska salátatányérral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.