Sonkás cannelloni

Hozzávalók, sonkás cannelloni

6 dkg vaj
25 dkg sajt
4 dl tejszín

8 dkg liszt
bors
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
40 dkg sonka
20 dkg tészta

 

Sonkás cannelloni

Sonkás cannelloni

 

A sonkás cannelloni recept elkészítése

 

Sütőre szükség lesz ennél a receptnél, de túl nagy felhajtást nem igényel, ellenben kapunk egy remek, gyors tésztás ételt. Vágjunk bele!

A sonkát ledaráljuk, és egy kevés finomra vágott hagymán lepirítjuk. Hozzáadunk egy kevés lisztet, esetleg sót. A tésztát sós vízben kicsit előfőzzük, majd konyharuhán lecsepegtetjük és kiterítjük. A sonkakrémmel bekenjünk, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük. A cannellonihoz aktuális árat itt találnak.

A vajat egy forralóban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a sót, a fokhagymát, a borsot. Kiforraljuk. Ráöntjük ezt a mártást a tésztákra, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és mehet a sütőbe. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát 10 percig sütjük. Tálaljuk.

Sonkával rengeteg receptünk van, példaként itt egy, ezt is nagyon szeretjük!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás cannelloni
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.